Omdenken een toverwoord

Omdenken een toverwoord

BEWUSTWORDING IS VOOR MIJ WEL  het TOVERWOORD geworden In Contact met honden.

Omdenken is denken in termen van kansen en niet in problemen. Het is een manier van denken, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid, zoals die op dat moment is en wat je daar mee zou kunnen doen.

De Bewustwording van mijn eigen handelen heeft mij leren omdenken.

Hoe fijn is het om als mens te kunnen omdenken?

De link te kunnen leggen, wat kan ik inzetten of doen om de ongewenste reacties en acties van mijn hond te verminderen en uiteindelijk te veranderen in voor mij gewenst gedrag?  Door je bewust te worden van het gedrag van de hond en het waarom, kun je voorkomen dat jullie opnieuw in een vervelende situatie belanden.

De opvolgende stap is de hond aanleren van het gewenste gedrag.

Mezelf verdiepen in de hondentaal, het leren lezen van de signalen die de hond laat zien, in voor hem moeilijke situaties heeft enorm bijgedragen aan inzicht en daarmee mijn reacties in de omgang met honden.

Communicatie is gedrag, bewust of onbewust.

Alles wat we doen of laten is communicatie naar de hond toe. Bekijk en beredeneer het gedrag vanuit de hond. De hond zal nooit menselijke eigenschappen kunnen begrijpen. Andersom zijn wij wel in staat om de instincten en het gedrag van de hond te begrijpen, waardoor we ze ook kunnen trainen. Maak van daar uit bewuste keuzes hoe je gaat reageren.

Dan bedoel ik niet met mijn reacties, Ik doe het niet goed of het is mijn schuld dat mijn hond zo reageert. Omdenken is voor mij, waarom vertoont de hond dit ongewenste gedrag? Wat kan ik doen om de hond te helpen uit deze vervelende situatie te komen, zodat de hond de mogelijkheid krijgt geboden om zijn stresslevel weer te verlagen.

Ik geloof dat het begrijpen van de taal die je hond spreekt en het begrijpen van jouw eigen non- verbale en verbale communicatie een goed uitgangspunt is voor een mooiere basis en samenwerking tussen jouw en je hond.

Wil jij, bewust leren omdenken, zodat deze woorden voor jou ook een magisch effect gaan geven in het dagelijkse contact met je hond? Als we dit gegeven nu eens omdenken?!

Hoe fijn zou het zijn voor de hond als we reageren op het moment dat hij of zij gewenst gedrag vertoont?

Zodat de hond zelf de link gaat leggen tussen de verschillende acties en reacties.

Zodat het zelfvertrouwen van de hond kan groeien vanuit de hond zelf.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *