Paardenfotograaf

Jullie band in beeld gebracht

De unieke verbinding tussen mens en dier is wat mij fascineert. Als paardenfotograaf leg ik de band vast die je met jouw paard hebt opgebouwd. De blik van herkenning, het gevoel van vertrouwen en de samenwerking in het contact met elkaar. De ontspanning waarmee een paard beweegt, volledig in vertrouwen en veiligheid. Paarden zijn intuïtieve en krachtige dieren. De manier hoe een paard afstemt op de mens, is wat mij het meest raakt. Dit beeld, voor altijd vastgelegd, is een unieke herinnering aan jullie verbinding.

Fotografie in de natuur of op locatie

Waar wil je jouw paard vastleggen op beeld? Afhankelijk van je wensen kiezen we een geschikte locatie. Dit kan zijn in een natuurlijke omgeving – in het bos of op het strand –, of op een eigen locatie in de rijbak. Een geschikte locatie is per persoon en dier verschillend. Diverse factoren spelen mee, denk aan:

– Woon je in een natuurlijke omgeving?
– Beschik je over een trailer?
– Waar voelt het paard zich op zijn gemak?

Veiligheid staat boven alles. Samen bekijken we daarom op welke locatie jouw paard zich het meest ontspannen voelt.

Hoe ga ik te werk?

  1. Van tevoren bepalen we de locatie waar jij je paard graag wil vastleggen. De locatie is afhankelijk van de mogelijkheden en per persoon verschillend.
  2. Op de afgesproken plek nemen we alle tijd om kennis te maken met elkaar, met je paard en de camera. We zorgen dat het paard vanuit volledige ontspanning zichzelf kan zijn.
  3. Wanneer jullie beiden ontspannen zijn, starten we met het maken van de foto’s.
  4. Na de shoot selecteer ik de beste foto’s. Deze worden digitaal verstuurd via WeTransfer.
  5. Bij akkoord plaats ik de gemaakte foto’s op mijn website. Heb je dit liever niet? Laat het me gerust even weten.

Teamwork, vertrouwen en veiligheid staan centraal tijdens mijn fotoshoot. De duur van de fotoshoot is afhankelijk van je wensen. Ik adviseer om extra tijd na de shoot vrij te houden, zodat er voldoende ruimte is voor eventuele uitloop. Soms heeft een shoot meer tijd nodig, omdat het dier tijd nodig heeft om te wennen, of om weersomstandigheden. Kortom, je weet niet van tevoren hoe een shoot verloopt. Uitgangspunt is dat we er samen een ontspannen shoot van maken met mooie foto’s als resultaat.

Praktische informatie

  • De duur van de fotoshoot is afhankelijk van je wensen. Daarnaast spelen invloeden van buitenaf mee, zoals weersomstandigheden, de locatie en hoe je paard zich voelt. Ik adviseer om extra tijd na de shoot vrij te houden, zodat er voldoende ruimte is voor eventuele uitloop.
  • Het aantal foto’s is op basis van jouw wensen.
  • Schone dieren, materialen en bijpassende kleding dragen bij aan een mooier resultaat.
  • Ik bied geen vaste tarieven. Iedere fotoshoot wordt op maat gemaakt en aangepast aan jouw wensen.
  • Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende prijsindicatie.

Wat te doen bij slecht weer?

Het weer kun je niet afdwingen. Samen bepalen we of het weer geschikt is voor de fotoshoot. Zo niet, dan maken we direct een nieuwe afspraak.

Meer weten over de mogelijkheden van fotografie “Door de lens van Carla”? Stuur me vrijblijvend een berichtje. Ik denk graag met je mee om de foto’s te creëren die jij in gedachten hebt.