Over Carla de Reus

Hondentrainingen & Honden- en paardenfotograaf in Zeeland

Ik heb vele stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling mogen en kunnen zetten, waardoor ik heb ervaren hoe waardevol het is om bewust te worden van mijn eigen gedrag. Niet alleen omdat ik mijzelf beter begrijp, ook het contact met de dieren heeft zich hierdoor verdiept. Ik geloof dat ieder mens in het leven ‘gezien, gehoord en begrepen’ wil worden. En zo is het ook met de dieren om ons heen. Leven en laten leven, in het moment, vanuit authenticiteit.

Passie en hobby

Mijn drijfveer in het leven is ‘datgene doen waar je ogen van gaan glimmen’. Ik heb dat gevonden in de verbinding maken tussen mens en dier. Een belangrijke waarde voor mij is authenticiteit, wat een rode draad is in mijn leven en werk. Als fotograaf leg ik beelden vast precies zoals ze zijn, geen geknutsel met bewerkprogramma’s om “het mooier te maken dan het is”. Fotografie is teamwork. Om die ene mooie foto te kunnen maken is er contact nodig, opgebouwd vertrouwen, samenwerking, communicatie en kennis van dierengedrag. Mijn foto’s kenmerken zich door gevoel en verbinding, waarin ik het contact tussen mens en dier in beeld breng. Spontane fotografie vanuit het hart, noem ik het ook wel.

Opleiding en trainingen

Ik heb verschillende trainingen gevolgd op het gebied van mens en dier:

  • Teamtraining: ‘Inzicht in persoonlijke voorkeuren tijdens communicatie, samenwerking en leiderschap’. Bewustwording van je eigenschappen en vaste patronen in het leven.
  • Training: ‘Persoonlijk Leiderschap’.
  • Training: ‘Paard als spiegel’.
  • Opleiding: Kynologisch Instructeur – Martin Gaus Academie.

Daarnaast heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van fotografie:

  • Basiscursus: ‘Hondenfotografie sprekend portret’.
  • Vervolgcursus: ‘Hondenfotografie hond in beweging’.
  • Gevorderdencursus: ‘Hondenfotografie belichting en perspectief’.
  • Expertcursus: ‘Hondenfotografie vakkundig flitsen’.

Training in de praktijk

Naast opleidingen en trainingen heb ik in de praktijk veel mogen leren van onze hond Yara, een uit Bulgarije afkomstige sensitieve pittige hond. Ze is opgegroeid zonder moederhond en heeft belangrijke socialisatieperiodes gemist. Ze vertoont in bepaalde situaties voor ons ongewenst gedrag. Door haar zo goed mogelijk te begeleiden en zelf te leren wat Yara nodig heeft in de dagelijkse omgang en de gezamenlijke activiteiten, hebben we haar meer en meer een gevoel van veiligheid kunnen bieden en is haar gedrag hierin enorm verbeterd.

Contact tussen mens en dier

Met mijn ruime kennis en ervaring begeleid ik mens en dier in een zo prettig mogelijke samenwerking, waarin ruimte is voor beide behoeften. Wil jij het contact met je hond verdiepen? Ervaar je ongewenst gedrag en ben je bereid hier samen aan te werken? Of wil je een blijvende herinnering in beeld ontvangen van jou en je hond of paard?

Neem dan gerust eens contact met mij op. We bespreken geheel vrijblijvend jouw wensen en de mogelijkheden.